Yahoo utvikler ny spam-teknologi

Den nye teknologien innebærer autentisering av avsender, det vi si den som sender en e-postmelding. Yahoo utvikler "Domain Keys" programvare, som skal etter planen lanserers neste år, og skal være tilgjengelig gratis for utviklere av e-post programmer og systemer.

Den nye teknologien innebærer en ny arkitektur hvor en e-postmelding har en privatnøkkel i header. Systemet som mottar meldingen sjekker om en fellesnøkkel er registrert i DNS-systemet.

Hvis fellesnøkkelen kan dekryptere privatnøkkelen i meldingen, da anses meldingen som autentisk og ekte, det vil si ikke spam. I motsatt tilfelle blir meldingen stoppet.

Det kan virke som det blir problemer å implementere dette systemet hvis ikke hele verden velger å bruke det, men en talsmann fra Yahoo mener dette ikke er nødvendig. Yahoo har en såpass stor andel av e-post markedet at denne teknologien har mulighet.

Fordelen er at selve systemet fra Yahoo er at det er gratis og uten begrensninger. Ulempen er at implementering vil nok kreve store endringer i dagens systemer, og vil derfor være langt fra gratis. På sikt vil nok et slikt system lønne seg, hvis systemet fungerer som det skal og at det reduserer e-post meldinger som faktisk er spam.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen