Yahoo takket nei, igjen

Microsoft har nok en gang vært på frierferd ovenfor Yahoo. Denne gangen la de et bud på bordet i samarbeid med investoren Carl Ichan. Planen var å overta søketjenesten til selskapet. Nok en gang takket Yahoo nei.

Nytt bud på søketjenesten
Ifølge Ars Technica var det Yahoo som offentliggjorde at Microsoft nok en gang hadde lagt et bud på bordet. Dette til tross for at Steve Ballmer, toppsjef i Microsoft, har sagt at forhandlingene mellom selskapene var over. Mange ble sjokkert forrige gang Yahoo takket nei til Microsoft og aksjekursen til selskapet gikk da kraftig ned. Men Yahoo vil heller ikke denne gang la seg lokke av Microsoft sine penger. Ifølge Yahoo ga Microsoft dem en frist på 24 timer til å takke ja til budet

- Budet ble lagt frem fredag kveld med en tidsfrist på under 24 timer. Microsoft og Mr. Ichan gjorde det klart at de ikke ville diskutere avtaleteksten. Etter å ha vurdert forslaget sammen med våre juridiske og økonomiske rådgivere så har Yahoos styre kommet frem til at budet ikke er til det beste for selskapets aksjeeiere, skriver Yahoo i en pressemelding.

Skeptiske til samarbeid
Blant annet ønsket Microsoft og Ichan at hele Yahoo sitt sittende styre skulle omorganiseres dette er Yahoo lite fornøyde over. I tilegg sier Yahoo de er skeptiske til kun å selge deler av selskapet.

- Denne rare og opportunistiske alliansen mellom Microsoft og Carl Ichan handler om alt annet en det beste for Yahoos aksjeeiere. Tydeligvis har Microsoft feilet i sin satsning på søketjenester og han har mye å tjene på et kortsiktig samarbeid med Ichan, noe som vil kunne gavne dem selv, men ikke Yahoos aksjeeiere, sier Roy Bostock, styreleder i Yahoo.

Carl Ichan er selv investor i Yahoo og har lenge kjempet for at selskapet skal selges til Microsoft. Han gjør nå tydelig sitt beste for å få til dette.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen