Yahoo svarer Microsoft

Microsoft-sjef Steve Ballmer sendte nylig et brev til Yahoos ledelse.

I brevet ga han Yahoo tre nye uker på å vurdere Microsoft sitt bud på 240 milliarder kroner.

Hvis ikke ville han ta saken med aksjonærene påstod Ballmer.

Vil selge til høyere pris
I dag svarer Yahoos sjef, Jerry Yang, og styresjef, Roy Bostock, på brevet fra Microsoft. De stiller seg på ingen måte uforstående til at Microsoft kan få kjøpe selskapet.

Men ikke til 240 milliarder.

- Vi har hele tiden vært klare på at vi ikke motsetter oss en handel med Microsoft så lenge det er til det beste for våre aksjonærer. Vår mening er helt enkelt den at en overtakelse må ha en verdi som fullt og helt reflekterer verdien i Yahoo, inkludert strategiske goder for Microsoft og på premisser som gir trygghet for våre aksjonærer, skriver Yang og Bostock i brevet.

Svarer på trusler
Dette er en gjentagelse av det de tidligere har svart på Microsoft sitt tilbud. Microsoft har på sin side meldt at de ikke vil betale mer enn de har budt, de ser ingen grunn til å overby seg selv.

I brevet til Yahoo truet Ballmer derimot å gå direkte til aksjonærene og kuppe ledelsen i Yahoo.

Dette var en trussel som ikke gikk Yank og Bostock over hodet.

- Vi beklager at brevet fra dere gir en feil karakterisering av våre diskusjoner med dere. Vi har hatt konstruktive samtaler i henhold til en rekke områder, inkludert integrasjons- og reguleringssaker. Deres kommentar om at vi har nektet å diskutere eller konkludere i denne saken er særdeles merkelig i og med at vi allerede har takket nei til deres opprinnelige tilbud. Du var selv tilstede på to av disse møtene Steve og kunne ha fremmet saker på disse om du selv ønsket det, skriver Yang og Bostock som en personlig melding til Steve Ballmer i det åpne brevet.

De påpeker dessuten at de selv har gitt informasjon og vist aksjonærene at Yahoo er langt mer verdt enn det Microsoft ønsker å gi. De antyder derfor at et eventuelt kupp fra Microsoft sin side derfor ikke vil få støtte hos aksjonærene selv.

Yahoo etterlyser i tillegg informasjon fra Microsoft vedrørende reguleringsregler i forhold til en eventuell sammenslåing. Microsoft har ifølge brevet lovet å finne frem slik informasjon tidligere.

Det har de så langt ikke gjort.

Les også:
Ballmer truer Yahoo med kupp
.
- Ingen grunn til å overby seg selv
.
Yahoo vil ha mer penger
.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen