Yahoo starter utviklernettsted

Ved å koble opp til Yahoos søkemotorer, og å sende en spørring, vil du få tilbake en XML-fil som inneholder resultatene fra søkemotoren. Du kan bruke resultatene nesten slik du vil, så lenge du på en eller annen måte markerer at du har brukt Yahoo for å hente dem, og at du har registrert programmet ditt med Yahoo. Å registrere programmet er gratis, men det lar Yahoo se hvilke programmer som er mest brukt.

Tjenesten tillater et visst antall spørringer fra en IP-addresse, og grensen er ganske høy, hele 5 000 søk i døgnet for bildesøk, videosøk, nyhetssøk og vanlige nettsøk, mens lokale søk er begrenset til 1 000 søk i døgnet. Som en del av vanlig nettsøk får du også tilgang til stavekontroll, som Yahoo bruker for å oppdage ord som ofte er feilstavet.

Et slikt sett med tjenester vil gjøre at det blir enklere for utviklere å bruke Yahoo når de utvikler programmer. Google har hatt slike tjenester i 3 år allerede, men disse har ikke blitt spesielt mye brukt. Om Yahoo sin satsing vil bli spesielt mye mer brukt er derfor svært usikkert.

Du kan lese mer om Yahoo sine Web Services på developer.yahoo.net.

Kilde: Yahoo!

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen