Yahoo og Wikipedia samarbeider

Søkemaskinen og nettportalen Yahoo inngår et samarbeide med leksikonet Wikipedia. Samarbeidet går ut på at Yahoo tilbyr lagringsplass og andre ressurser til Wikipedia, mens Yahoo får vise innholdet i Wikipedia på sine nettsider. Les en pressemelding fra Wikimedia Foundation.

Yahoo kan nå få vise deler av et innhold fra Wikipedia på toppen av et relevant søkeresultat i Yahoo. Dette skal vises som "shortcuts", enten som relevant informasjon eller lenker til aktuelle nettsider. Hensikten er at brukere skal få rask faktainformasjon rundt ordet de søker etter.

Jimmy Wales fra Wikipedia er veldig fornøyd med denne avtalen. Det er liten tvil om at dette vil føre til at besøkstallet til Wikipedia vil øke kraftig nå.

Wikipedia er et unikt prosjekt hvor det er brukerne selv som bidrar til innholdet i leksikonet. Hvem som helst kan skrive inn i leksikonet. Den engelskspråklige delen har nå over 500 000 artikler og den norskspråklige har over 20 000 arikler. Wikipedia ble først lansert i 2001, og til nå har rundt 40 000 brukere bidratt i over 100 språk. Ifølge Alexa Internet er Wikipedia nummer 63 over det mest besøkte engelskspråklige nettsidene.

Kilde: pcworld.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen