Yahoo og Google på mobil

”Internet in your pocket” var et slagord, blant annet fra Nokia, da WAP ble lansert for seks år siden, men det er først med avanserte mobilnett som 3G at det begynner å bli virkelighet. Dette tar nettgigantene nå konsekvensen av.

 

Fra PC til mobil
Yahoo vil i samarbeidet med SBC tilby musikk, foto og e-post, knyttet til brukernes Yahoo-konto.


– Idéen er å ta de viktigste tjenestene vil tilbyr på PC i dag og utvide dem til andre terminaler, som mobiltelefoner. Dette er en sterkt prioritert oppgave i selskapet, sier en ikke navngitt talsmann fro Yahoo til Wall Street Journal.


Nokia lager Yahoo-mobilen
SBC og Yahoo har samarbeidet i fire år med å overføre nett-tjenester til mobilen. SBC-Yahoo-mobilen, som ifølge WSJ skal lages av Nokia, kommer på markedet tidlig neste år.

Yahoo-SBC-Nokia-mobilen vil koste 2-300 dollar, ha en mp3-spiller, et digitalkamera med 1,3 megapixler og et uttakbart minnekort.

Det gjør den ikke særlig spesiell, men det gir en mulighet for å skreddersy tjenester for Yahoo-mobilen.


Google lokalsøk
Ingen Google-mobil planlegges foreløpig, men Google har for lengst startet sin invasjon av mobilbransjen. I fjor lanserte Google en søketjeneste som var skreddersydd for mobiler.


Nå kan amerikanske mobilbruker nedlaste tjenesten Google Local, som begrenser søket til området man befinner seg i og hvor funnene – av for eksempel adresser eller butikker – vises på et kart på mobilskjermen.

Lommeguide
Satellittkartene er detaljerte og gir anvisninger for hvor man skal gå. Man kan også la mobilen automatisk ringe opp butikker eller lignende man har søkt etter.

Google sier at tjenesten vil kunne anvendes på over 100 forskjellige mobiltelefoner. Tjenesten er gratis, men brukerne betaler operatøren for datatrafikk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen