Yahoo Messenger blokkerer Trillian

En av Trillians største styrker har vært at man kunne samle alle IM-plattformene inn i en enkelt klient, eksempelvis Yahoo, MSN Messenger og ICQ. Fordelen er at man dermed kun har én applikasjon å forholde seg til, istedet for å måtte bruke, i dette tilfellet, tre stykker samtidig for å være tilgjengelig.

Ifølge Mary Osako for Yahoo, sies det at grunnen til den påtvingte oppgraderingen av Yahoo Messenger er sikkerhetsmessige årsaker, blant annet det å beskytte brukerne mot spam og uønsket markedsføring. De som bruker Yahoo Messenger for Windows 5.0 (Mac 2.0, Unix 1.02) eller eldre må oppgradere snarest for ikke å bli blokkert fra nettverket.

Osako bekreftet også at endringen trolig ville føre til at tredjeparts klienter blir rammet. Det kan imidlertid være lys i tunnelen for Trillian ettersom Osako sa at man var åpen for diskusjon med andre IM-leverandører for å levere en sikker og strømlinjeformet tjeneste.

Til informasjon kan det neves at Microsoft blokkerer all tredjeparts kommunikasjon på sin IM-plattform den 15. oktober. Yahoo-brukere har frist til 24. september med å oppgradere sin IM-software.

 

(Kilder: Cnet, Yahoo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen