Yahoo likevel mindre enn Google?

Det var i forrige uke at Yahoo påstod at deres indeks var over dobbelt så stor som Googles. Yahoo annonserte at deres søkeindeks hadde passert 20 milliarder objekter, inkludert 19,2 milliarder nettsider, 1,6 milliarder bilder, og 50 millioner audio- og video-filer. Googles indeks inneholder derimot bare 8,2 milliarder nettsider.

To forskere for National Centre for Supercomputing Application (NCSA), Matthew Cheney og Mike Perry, foretok derfor en rask studie av de to søkemotorene. Teorien var at dersom Yahoo hadde mye større indeks enn Google, ville tilfeldige søke på Yahoo resultere i flere treff enn de tilsvarende søkene på Google. Dessverre viser Google og Yahoo aldri mer enn 1000 treff på et søk, så de fjernet alle søk som hadde over 1000 treff.

De valgte ut 10012 forskjellige søk, satt sammen av to tilfeldige ord fra en engelsk ordbok. De brukte et skript til å logge resultatene, og resultatene er svært klare. I gjennomsnitt returnerer Yahoo bare 37,4% av resultatene Google gjør, noe som vil indikere at sannsynligvis er Googles indeks minst 2 ganger så stor som Yahoos.

Dette kan bety flere ting; sannsynligvis har ikke Yahoo løyet om sin indeksstørrelse. Likevel ser det ut til at Google klarer å returnere flere resultater, noe som kan tyde på at Googles indeks faktisk er større enn de oppgir. Du kan lese hele rapporten fra NCSA her.

Men husk at størrelsen ikke er alt, dersom søkemotoren returnerer 1000 irrelevante resultat. Som oftest er du bare ute etter den ene siden.

Kilde: NCSA

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen