Yahoo kutter staben

Den gamle traveren Yahoo skal ha planer om å kutte staben med rundt 650 personer, melder avisen New York Times. Dette skal utgjøre rundt fem prosent av alle ansatte hos Yahoo.

Kuttene er fortsatt ikke blitt kunngjort offentlig, men er basert på anonyme kilder. Kuttene skal først og fremst ramme produktsektoren, det vil si den sektoren som utvikler forbrukertjenester og reklame.

Yahoo har i mange år vært en populær aktør på nettet, med historikk som går helt tilbake til 1995. Problemet er at Yahoo ikke har lykkes med den nye store trenden på nettet, nemlig sosiale tjenester, og på søk klarer Yahoo seg dårlig i konkurranse med søkegiganten Google.

Yahoo er allerede godt i gang med tiltak for å redusere kostnader, og har tidligere inngått en avtale med Microsoft om samarbeide på søkefronten, en aktør som tidligere var konkurrent. Avtalen innebærer at Bing brukes som søkemotor i Yahoo, og Microsoft får eksklusive rettigheter over søketeknologi fra Yahoo. Videre har Microsoft muligheten til å integrere teknologi fra Yahoo inn i Bing. Investorene venter nå på at Yahoo skal vise bedre resultater.

(Kilder: New York Times, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen