Yahoo Desktop Search slippes

I januar fortalte vi om betaversjon av Yahoo Desktop Search, søkeverktøyet for lokale PCer. Nå skal den endelige versjonen lanseres, ifølge nettstedet pcworld.com.

Yahoo Desktop Search kan indeksere mange forskjellige typer filer, alt fra vanlige tekstdokumenter til e-postmeldinger og bilder. Det kan nå også indeksere sesjoner fra Yahoo Messenger som er lagret på brukerens PC og brukerens adressebok som ligger på Yahoo sine servere. Det endelige målet er å indeksere data både på brukerens PC og på serveren, men brukerne må først aktivere funksjonen når de har logget seg inn med Yahoo ID og passord.

Meningen var opprinnelig kun å indeksere informasjon fra brukerens PC, men Yahoo har utvidet dette for å gjelde serverne også. Det skal også legges inn lenker mellom desktop-verktøyet og serverbasert data, for eksempel webmail, kalender og fotoalbum.

Yahoo har ikke bestemt seg om verktøyet skal også kunne lagre data fra servere som drives av konkurrenter som har lignende tjenester.

Yahoo Desktop Search verktøyet er basert på en teknologi fra X1 Technologies, som selger desktop-søkeverktøy for næringslivet, men Yahoo skal foreløpig ikke satse på det markedet.

Adressen til Yahoo Desktop Search er desktop.yahoo.com, men i skrivende stund har den endelige versjonen ikke blitt lansert ennå.

Andre aktører som tilbyr gratis søkeverktøy for PC (desktop søk):

Kilde: pcworld.com

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen