Yahoo!s nye e-post leser alle meldingene dine

Yahoo!s nye e-post leser alle meldingene dine

Se hva du kan gjøre for å hindre det.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Brukere av Yahoo! Mail må fra i dag akseptere nye vilkår, eller forlate tjenesten. Endringene gir Yahoo rett til skanne i gjennom og lagre all e-post og alle vedlegg som sendes til eller fra en Yahoo-konto.

I følge vilkårene er alle som bruker Yahoo Mail også pliktig til å opplyse om lagringen til alle sine korrenspondenter som ikke har en Yahoo-konto.

Følger Gmail

Det er ikke noe nytt at e-posten din lagres, men at Yahoo nå skal lese igjennom selve teksten for å finne svartelistede ord, uttrykk og mønstre er nytt – selv om google faktisk allerede gjør dette med sin Gmail.

Skanningen skal hjelpe Yahoo å identifisere og kvitte seg med søppelpost og annet lureri som virus og phishing. Samtidig får tjenesten en ny design, med et renere brukergrensesnitt som samkjører bedre med deres mobilapplikasjoner.

Målrettet reklame

Med med på kjøpet får du servert målrettet reklame. Yahoo snapper nemlig opp innholdet i e-posten din og benytter det for å lage en personlig profil på deg, for å vise deg relevant og målrettet reklame.

Ved å gå til Yahoo og velge "Opt-Out" kan du reservere deg mot skanning av e-posten din, og unngå målrettet reklame uten å måtte si opp kontoen. 

 Les også: Googles «dronningnerd» skal redde Yahoo!

 (Kilde: The Verge, Yahoo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen