Yahoo! gjør deg anonym
Teknofil
(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Yahoo! gjør deg anonym

Setter personvernsstøt mot Google

Yahoo! melder nå at de skal implementere en egen «Do Not Track»(DNT)-modus på samtlige av sine tjenester.

De gjør med andre ord det motsatte av hva erkerivalen Google gjør, som den siste tiden har måtte tåle hard kritikk for å svelge for mye av brukerenes informasjon og bruke det til annonseformål.

Hett politisk tema

– Med denne funksjonen fortsetter Yahoo! med å holde fokus på personvernet, samtidig som vi utvikler frie nettjenester brukerne krever, tjenester som er mulig via annonsering, skriver selskapet i en pressemelding.

På politisk nivå i USA har dette vært et hett tema den siste tiden. Det er et ønske fra myndighetene å jobbe med annonseindustrien for å få på plass løsninger der brukeren i større grad gir fra seg opplysninger til en tredjepart frivillig.

Ett av forslagene som har kommet opp er nettopp en funksjon som gjør at tjenesten, som Google, Facebook eller Yahoo!, ikke sporer deg for annonseringsformål. Kritikerne mener på sin side at myndighetene bør være forsiktige med å gjøre dette til en lov, og heller la industrien implementere dette på egenhånd – noe Yahoo! nå gjør.

Finnes i nettleseren

Pressemeldingen forteller at funksjonen skal komme på plass før sommeren, men nøyaktig hvordan er foreløpig ikke kjent.

DNT-funksjonen vil kun gjelde Yahoo!s tjenester, men flere og flere nettlesere har nå implementert lignende funksjoner som vil gjelde alle nettsider. Firefox, Internet Explorer og Safari har det allerede på plass, mens Google sier at dette er noe de jobber med å få på plass i Chrome.

Med DNT i nettleseren er du imidlertid ikke helt beskyttet. Det eneste denne funksjonen gjør er å fortelle annonsørene at du ikke ønsker at de skal samle opplysninger om deg, men ikke alle aktørene følger dette ønsket fordi de ikke er forpliktet.

(Kilde: Yahoo!, WP)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen