Yahoo! Photos stenger

De siste årene har Yahoos gratis fototjeneste vært den største eller nest største fototjenesten på nett. Dette skyldes spesielt at Yahoo har tilbudt ubegrenset lagringsplass for bilder.

Akkurat dette var en av grunnene til at Yahoo har gjort det best i test av webalbum.

Nå må brukere av Yahoo! Photos se seg om etter et nytt sted å lagre bildene sine.

Tre måneders frist

Yahoo har ifølge USA Today kunngjort at de velger å stenge fototjenesten sin til høsten. Brukerne vil i løpet av juni få en e-post med varsel om oppsigelse av avtalen.

De vil så få tre måneder på seg til å flytte bildene sine, med tilbud om enkel overføring til fototjenesten Flickr som Yahoo eier.

Flickr er i utgangspunktet en litt annen type tjeneste med de litt mer dedikerte og profesjonelle fotografer som målgruppe. Yahoo! Photos ble laget som en tjeneste for folk flest, med hovedfokus på at folk bare skulle ha en plass til å gjøre av privatbildene sine.

Yahoo! Photos brukere vil derfor også få noen andre alternativer av steder de kan flytte bildene sine til. De skal få tilbud om enkel overføring av bildene til Kodak Gallery, Shutterfly eller Photobucket.

Bildedeling på Flickr

Teknofil.no har anbefalt Yahoo! Photos som webalbum, nettopp på grunn av dens gode brukervennlighet og ubegrensede lagringsplass. Vi har nå raskt tittet på alternativene Yahoo forslår overgang til.

Flickr er en tjeneste med hovedfokus på å dele bilder med andre. Her kan du titte på og diskutere bilder som andre har lagt ut, og det er et hav av delte bilder på Flickr.

Gratistjenesten kan derimot ikke by på ubegrenset lagring slik Yahoo gjorde. Man kan laste opp maksimalt 100 MB i måneden, og bildefilene har en maksimal størrelse på 5MB.

Kjøpsforpliktelser

Heller ikke Photobucket eller Kodak Gallery kan matche Yahoos tidligere tilbud om ubegrenset lagring.

Photobucket gir deg 1 GB gratis lagringsplass, med en maksimal størrelse per enkeltbilde på 1MB.

Kodak Gallery ser ved første øyenkast ut til å ikke ha noen begrensinger når det gjelder gratis lagringsplass. Vi fant ingen informasjon om dette ved registrering, men måtte lese betingelsene i liten skrift nøye.
Der står det at man må kjøpe noe fra Kodaks nettbutikk for å beholde kontoen sin etter 12 måneder.

Verdig etterfølger
Er man på jakt etter et sted med ubegrenset lagring, ser det ut til at Shutterfly kan bli det beste alternativet. Her får man ubegrenset lagring så lenge man ønsker, og det står ingenting om kjøpskrav fra nettbutikken.

Ved å laste ned Shutterfly Picture Upload Assistant, kan man enkelt laste opp hele mapper om gangen.

Her kan du få tips om andre gode webalbum.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen