Yahoo! mobilen din

Google lanserte i går en søketjeneste for mobiltelefonen som et direkte svar på Googles SMS-tjeneste, som ble lansert tidligere denne måneden. Yahoo håper med dette å holde stand i konkurransen mot Google ettersom søk med mobilen tydeligvis vil slå an fremover.

Yahoo's nye tjeneste er ganske så forskjellig fra den vi finner hos Google. Mens Google har valgt en løsning som innebærer at man søker via SMS, har Yahoo laget en egen WAP-side som man bruker. Her skriver man inn nøkkelord akkurat som i en vanlig søkemotor. Resultatet kommer opp, og man kan velge nedover en liste av svaralternativer.

Yahoo's søketjeneste vil i første omgang gjelde søk på bilder og søk etter lokale tjenester som resturanter og kaféer og lignende. Dermed er tjenesten fra Yahoo noe begrenset fra den hos Google, men samtidig åpner altså Yahoo for at man kan søke etter bilder.

Foreløpig er tjenesten kun tilgjengelig hos et lite antall amerikanske operatører. Dette gjelder, ifølge Yahoo selv, kun nå i startfasen, og målet er å støtte omtrent samtlige av alle verdens større operatører.

Innen den tid må vi nøye oss med søketjenesten fra Google, som du kan lese om i 'Google på mobilen'. Vi nevner også at alle telefoner og hybrider som støtter HTML-leser kan besøke den vanlige nettsiden til Yahoo og søke på nettet derifra.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen