Hva fremtidens Xperia-telefoner bringer er usikkert.

Xperia også uten Windows?

Sony Ericsson satte i går i gang salgskampanjen for selskapets nye flaggskip, Xperia X1i, som ble lansert under MWC-konferansen i februar i år. X1i skal komme i salg i Storbritannia, Tyskland og Sverige den 30. september, med lansering i resten av verden i løpet av fjerde kvartal. For Norges del skal telefonen komme 30. oktober.

Menyene presentert

I forbindelse med det inviterte Sony Ericsson til en webcast der selskapet presenterte telefonen langt mer inngående enn det som har vært gjort tidligere. Blant annet vises menyene frem i sitt fulle, med flere vinduer åpne samtidig, demonstrasjon av Widgets og hvilke videomuligheter telefonen har.

Les også: Sniktitt på Xperia X1i >>

Parallellt med lanseringen lettet også Sony Ericsson litt på sløret i forhold til hva vi kan vente oss av fremtidige Sony Ericsson-telefoner. Selskapet avslører blant annet at det ikke er noen automatikk i at Xperia-telefonene skal bruke Microsofts Windows Mobile-system.

Selskapet har til nå kun brukt Symbian i sine smarttelefoner, og det er derfor ikke utenkelig at vi får et gjensyn med dette systemet også i fremtidige Xperia-telefoner. Om andre systemer, som for eksempel Linux eller Sony Ericssons enklere menysystemer er aktuelt kan en kun spekulere i.

Før jul?

Det har lenge vært spekulert i at Sony Ericsson ikke vil bli ferdig med sin X1i-telefon i tide før julesalget, noe som er kritisk for selskapet etter underskudd og minkende markedsandel så langt i år. Gårsdagens presentasjon og lovnader om lansering før jul kan imidlertid tyde på at X1i Xperia kommer i tide.

(Kilder: Reuters, Engadget Mobile)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen