(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Xperia-mobilene reddet Sony

Selger flere og dyrere smartmobiler, noe som veier opp for tapte PlayStation-inntekter.

Salget av Sony-mobiler har virkelig tatt seg opp det siste året, og det har vært uvurderlig for selskapet som helhet, ifølge The Verge.

Mellom april og juni i år registrerte Sony en "betydelig salgsøkning på Android-enheter," samt at snittprisen per enhet også hadde blitt høyere. I kvartalet solgte Sony 9,6 millioner smartmobiler, ifølge NYTimes.com. For et år siden var tallet 7,4 millioner.

Faktisk ser det ut til at suksessen til Sonys Xperia-modeller har reddet selskapet fra å gå i minus. På konsollfronten har salget av PlayStation 2- og 3, samt den håndholdte Vita, stupt kraftig de siste månedene. Heller ikke TV- eller kamera-segmentene til Sony har levert like godt som forventet.

Foruten økte inntekter fra smartmobilsalget, har også en styrket japansk Yen hjulpet Sony.

Vil skille ut elektronikk-delen

Milliardæren Daniel Loeb og hans hedge-fond Third Point eier 7 prosent av Sony. I forbindelse med fremleggingen av kvartalstallene, sier Loeb at han ønsker å skille elektronikk-delen og underholdnings-delen til Sony, for å gjøre driften mer effektiv. Sony vil ifølge NYTimes vurdere innspillet seriøst.

Frem til det fjerde regnskapskvartalet, som ender i april 2014, kalkulerer Sony med at de vil ha et overskudd på nærmere en halv milliard dollar. Det vil i så fall bety en økning på 16 prosent i forhold til år 2012, samt at Sony for andre år på rad slipper unna røde tall i regnskapet.

Les også: Nokia på minus 1,8 milliarder

(Kilder: The Verge, NYTimes.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen