XP Starter Edition støtter ikke Athlon og P4

Windows XP Starter Edition skal etter planen bli lansert i Brasil, Malaysia, Russland, Indonesia, Thailand og India, og skal være et forsøk på å forhindre piratkopiering. Den spesielle Windows-versjonen skal kun selges sammen med datamaskiner, og vil ikke være mulig å kjøpe separat. I Indonesia, Thailand og Malaysia er Windows-versjonen allerede i salg, men svært få har kjøpt en kopi til nå.

Microsoft har nå sagt at operativsystemet ikke vil kjøre på Pentium 4-prosessorer fra Intel eller Athlon-prosessorer fra AMD. Starter Edition vil derimot kjøre på Intels Celeron, AMDs Duron og Geode, eller prosessorer fra Via.

Funksjonen er lagt inn for å forhindre PC-produsenter å selge en høyt spesifisert PC med en billigversjon av Windows. Forhandlere betaler nemlig bare $15, 95 kroner, for å forhåndsinstallere Starter Edition på en datamaskin. Forhåndsinstallasjon av Windows XP Home koster gjerne $80, over 500 kroner, og det er derfor mye penger å spare for leverandørene ved å forsøke å jukse med operativsystemene.

I en e-post til CNet News.com, skriver en Microsoft-representant at Windows XP Starter Edition er designet for nye brukere av hjemmedatamaskiner som trenger en billigere løsning for deres hjem. Derfor er operativsystemet designet for billige datamaskiner beregnet på nybegynnere.

Windows XP Starter Edition vil etter all sannsynlighet ikke bli lansert i Norge.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen