XP SP3 installeres automatisk

Windows XP Service Pack 3 ble offisielt lansert i mai, og skal snart installeres automatisk.

XP SP3 inneholder alle oppdateringer som er blitt sluppet etter at XP ble lansert i 2001. Den inneholder først og fremst sikkerhetsoppdateringer og såkalte "hotfikser".

De som ønsker å forhindre nedlasting av XP SP3 kan laste ned verktøyet "Windows Service Pack Blocker Tool Kit" fra microsoft.com.

Utvidet kundestøtte

Vi kan også nevne at Microsoft tidligere har bestemt at kundestøtten for Windows XP Home og Windows XP Media Center blir utvidet fra januar 2009 til april 2014, men står fast ved avgjørelsen om å stoppe salget av XP etter 30. juni 2008, med et unntak av såkalte lavpris-PC-er.

Det vil fortsatt være mulig for kunder å nedgradere Vista til XP, slik at kunder kan kjøpe Vista, for så å nedgradere til XP uten at dette vil koste noe ekstra.

Avgjørelsen om utvidet kundestøtte gjelder altså både for Windows XP Professional rettet mot bedrifter, og for XP Home som er rettet mot hjemmebrukere.

Den såkalte "mainstream"-kundestøtten skal gjelde frem til 30. april 2009, og utvidet kundestøtteperiode skal tre i kraft 1. mai 2009.

"Mainstream" betyr at kundestøtten er gratis, mens "utvidet" innebærer at Microsoft tar betalt for eventuell kundestøtte.

Tabellen for Microsoft Support Lifecycle finner du på denne siden.

(Kilder: Winbeta, MSDN blogs, Techtree, Informationweek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen