XP overlever Vista

Det er mange som har reagert på Microsoft sin beslutning om å slutte og selge Windows XP, og utelukkende satse på Vista og kommende Windows 7. Bedriftsmarkedet er imidlertid viktig for software-giganten, og høylytte protester gjør at Windows nå har bestemt av de vil komme med kritiske oppdateringer og sikkerhetsoppdateringer helt frem til 2014.

Venter til Windows 7
En rekke større amerikanske firma har denne uken signalisert at de kommer til å ta et kjapt bukkesprang over hele Vista, og vil bruke XP frem til lanseringen av Windows 7. Bilprodusentens General Motors avdelingssjef for teknologi bekrefter at de nok kommer til å droppe Vista.

- Vi vurderer seriøst å glemme Vista, og utsette oppdateringen av systemene til Windows 7 er klar, sier Fred Killeen til Business Week.

Du kan fremdeles få XP
Selv om Windows XP ikke kommer til å være hyllevare lenger etter 30. juni, er det opp til hver enkelt pc-produsent om de vil tilby sine kunder maskiner med XP forhåndsinstallert. Også lokale OEM-leverandører vil få denne muligheten, så det burde ikke være noe problem å få XP på din nyinnkjøpte maskin. Med oppdateringsstøtte helt frem til 2014, blir også sikkerheten ivaretatt.

Klart i 2010
Samtidig som flere store firma går ut og sier at de vil droppe hele Vista, har Microsoft lekket litt info angående Windows 7. I et skriv til sine samarbeidspartnere bekrefter Microsoft at den nye versjonen av oprativsystemet vil lanseres i januar 2010.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen