XP Lite kommer

Microsoft har i en pressemelding kunngjort at de skal lansere en lavprisversjon av Windows XP i Thailand, Malaysia, Indonesia og eventuelt flere land i Asia, i oktober 2004. Microsoft har snakket om dette tidligere, men det er først nå at de bekrefter planene. Prisen for produktet er foreløpig ikke offentliggjort.

Det offisielle navnet på systemet er Windows XP Starters Edition men den er også kjent under navnet XP Lite. Hensikten er blant annet å ta opp konkurransen med Linux og å være et rimelig alternativ til piratkopiert Windows XP.

XP Lite skal være en slank versjon av Windows XP med redusert skjermoppløsning (maks 800x600), reduserte nettverksfunksjoner og dårligere på multitasking (flere programmer kjører samtidig) enn dagens Windows XP. XP Lite skal kun kunne kjøre tre programmer samtidig. Dagens Windows XP kan kjøre så mange programmer samtidig som internet minne (RAM) tillater.

Målgruppen for XP Lite er spesielt nybegynnner på data, gjerne i utviklingsland. XP Lite skal blant annet ha mer brukervennlig hjelpefunksjon, enklere oppgavebehandling og ferdigkonfigurerte innstillinger som kan virke kompliserte for nybegynnere.

(Kilde: bink.nu, microsoft.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen