XP blir sikrere og dermed mindre tilgjengelig

Når Service Pack 2 for Windows XP blir lansert til sommeren, mener en rekke sikkerhetseksperter at trafikken til Microsoft kundetjeneste vil øke kraftig. Grunnen er at brannmuren i Windows XP blir slått på i utgangspunktet, noe som vil medføre problemer med nettverk.

Brukere som skal for eksempel sette opp trådløse nettverk, spill over nettverk og hjemmenettverk, vil trolig måtte rekonfigurere sin programvare for at nettverket skal virke. Før SP2 var det forholdvis enkelt å bruke slike nettverk, men etter SP2 vil en del tjenester i Windows ikke være tilgjengelige uten ytterligere konfigurasjon.

Eksperter mener SP2 blir et stort positivt skritt for økt sikkerhet i Windows, men at brukernes nettverksproblemer i denne forbindelser er ikke til å unngå. Microsoft på sin side mener lansering av SP2 vil redusere antall kunder som kontakter kundestjenesten, nettopp fordi brukere vil føle seg sikrere. Microsoft mener også at SP2 innebærer nye verktøy og et brukervennlig kontrollpanel for sikkerhetsinnstillinger.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen