Xito "går i strupen på One Call"

– Ser at jeg kunne moderert mine uttalelser noe, innrømmer markedsdirektøren overfor Amobil.

Operatøren Xito har i følge selskapet selv rundt 2000 kunder i dag. Alle disse betaler for mobiltelefonien sin på forhånd, som et kontantkort, men kan ringe og sende meldinger med mye lavere priser enn kontantkortkunder flest.

I sommer har Xito lansert fire nye fastprisabonnement. Ett av dem dekker så vidt vi kan se et viktig behov i markedet, og kan utvilsomt være gunstig for de som bruker mobilen lite. Derimot ligger de tre andre oppsiktsvekkende mye høyere i pris enn konkurrentene.

I strupen på One Call?

Med Xito Small 50 får du 50 ringeminutter, 50 SMS og 50 MB data per måned for 49 kroner. Ettersom "gratisabonnementene" One Call Mobil Faktura, Tele2 Sheriff og Ludo Terningkast 6 har forsvunnet fra markedet, fremstår Xito Small som et ganske gunstig alternativ for de som bruker mobilen lite.

Xito Medium 250, som gir deg 250 ringeminutter/SMS/MB data for 169 kroner, tror operatøren selv vil bli en "bestselger":

– Dette forbruket gjenspeiler et forbruksmønster veldig mange mobilkunder har og her vil vi, i følge Telepriser.no, gå rett i strupen på den populære Folkepakka til OneCall, sier Henrik Mühlbradt i en pressemelding.

Flere operatører tilbyr imidlertid 500 av "alt" for 199 kroner per måned som ordinært abonnement. Nevnte One Call har dessuten økt Folkepakka til 600 ringeminutter, 600 SMS og MMS og 1 GB datatrafikk for bare 30 kroner mer i måneden enn det aktuelle Xito-abonnementet.

– Ville du selv valgt Xito Medium 250 for 30 kroner mindre når du får godt under halvparten av ringeminuttene, meldingene og datatrafikken?

– I forhold til Folkepakka til One Call, ser jeg at jeg kunne moderert mine uttalelser noe.  Xito er et selskap som kun driver med forhåndsbetalte mobilabonnementer/kontantkort, og her vil jeg si at Xito virkelig er en av prispusherne. I dette markedet er snittforbruket noe lavere enn ellers, derfor tilpasser vi oss dette med gode priser på mindre pakker, sier Mühlbradt til Amobil.

– Det er riktig som du sier at man får mye mer til en litt høyere pris med Folkepakka, men her har vi fokusert på de som faktisk ikke trenger mer enn 250 av "alt" - og dem er det veldig mange av, legger han til.

Bytte til noe billigere?

Prøv priskalkulatoren Ringepriser nå

 

Verre blir det...

Vi synes Xito Medium 250 var litt dyrt, men samtidig ikke helt på jordet i forhold til andre forhåndsbetalte abonnement. Unntaket må vel i så fall være Talkmore, som tilbyr alle sine fastprisabonnement som forhåndsbetalt.

Xito Large 500, som gir deg 500 ringeminutter, 500 SMS og 500 MB data for 299 kroner er det verre med. Som nevnt får du mer enn dette for en hundrelapp mindre hos andre operatører. Verst er likevel Xito XL 1000, som gir deg 1000 x ringeminutter, SMS og MB data for – hold deg fast – 799 kroner! Men samme forbruk kan du spare mange hundre kroner per måned selv om du hadde valgt Telenor eller NetCom. One Call Full Pakke, Telio Frihet 1000 og Chess OnFire er hele 500 kroner rimeligere i måneden enn Xito XL 1000, så dette abonnementet bør du virkelig styre unna. Xitos markedsdirektør tar heldigvis poenget vårt også:

– Jeg ser at vi ikke er best på pris når det gjelder høyt forbruk. Vi har veldig gode priser på forhåndsbetalt, men når man skal sammenligne med noen av konkurrentenes fakturaabonnement som er gunstige på høyt forbruk, med våre høyt forbruk abonnement, kommer vi litt til kort, sier Mühlbradt.

– Men dette er noe som kommer til å være et fokusområde for oss i fremtiden. Spesielt XL-pakken må opp til revurdering. Vi ønsker tilby lave priser for de kundene som har høyt forbruk også, understreker Xito-direktøren.

Les også: – Dette er "reelt fri bruk"

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen