TEST: Xigmatek Thors Hammer
Test

Xigmatek Thors Hammer

Testoppsett

Til testing av kjølere benytter vi vår modifiserte Innovatek Kühlertester KT-3. Denne har en kjerne på 10 x 15 mm (150 mm2), noe tilsvarende en AMD Athlon 64-kjerne uten varmespreder. Testbenken er modifisert så vi kan teste ved både 90 W og 120 W. Vi legger en varmespreder mellom kjernen og kjøleren. Fra og med denne testen benytter vi vår nye og oppdaterte testmetodikk.

Denne testbenken vil ikke si at akkurat denne kjøleren vil gi deg akkurat den temperaturen på en definert prosessor. Den vil derimot tydelig skille kjølerne fra hverandre og vise hvilken som er best temperaturmessig. Verdiene du vil få på din prosessor vil variere.

Støymålingene blir gjort på vår nye testlab for støymålinger. Mikrofonene ble da montert 30 cm over senter av kjøleenheten. Grunnen til at vi ikke har plassert den nærmere, er fordi luftstrømmen i seg selv vil slå ut på mikrofonen. Vi har ikke plassert mikrofonen lenger fra grunnet plassmangler(standarden sier 1 meter). Støymålingene vi nå gjør vil derfor ikke samsvare med verdiene som produsenten oppgir, men vi vil kunne skille kjølerne fra hverandre. Nytt fra og med denne testen er at mikrofonen er montert 30 cm over støykilden, ikke 60 cm som vi har gjort tidligere. Dette er gjort for at vi skal kunne tilby mer nøyaktige målinger.

Under hele testperioden ble romtemperaturen holdt til 24°C. Denne gangen kjørte vi ikke støytesten enkelt og greit fordi enheten ikke blir levert med vifte.

Temperatur

Thors Hammer kommer ikke unikt godt ut på våre grafer. Legg merke til at dette er den første kjøleren hvor vi publiserer de nye grafene for testing med vår egne vifte. Kjøleren blir ikke levert med vifte, og kjølerne den blir sammenlignet med er alle testet under de samme forholdene.

Med en kjernetemperatur på 58,8 grader ved 90 W belastning blir vi ikke direkte imponert, men den slår fortsatt enkelte gamle slagere fra Scythe. Vi øker belastningen til 120 W, og tallene som viser seg gjør at Xigmatek beholder den samme plassen på listen som tidligere. 71 grader holder til en foreløpig 4. plass.

Xigmatek Thor's Hammer

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen