Xiaomis nye VR-briller.
Xiaomis nye VR-briller. (Bilde: Xiaomi)

Xiaomis første VR-briller er «elastiske»

Den kinesiske mobilprodusenten kaster seg på VR-bølgen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi har allerede gjort seg bemerket ved å kaste seg inn i andre produktsegmenter, også av den mer uventede sorten. Derfor er det kanskje heller ikke så overraskende at selskapet nå har lansert sine første VR-briller.

Xiaomis første VR-fremstøt heter Mi VR Play og er altså et slags VR-etui for mobilen din, som konkurrerer med blant annet Samsungs Gear VR, men har noen egne vrier.

Elastisk materiale

Mi VR Play er laget av materialet lycra, eller spandex/elastan som det gjerne kalles på våre breddegrader. Dette skal ifølge Xiaomi gjøre brillene både veldig lette, svært komfortable å ha på seg og holdbare.

Foto: Xiaomi

Et annet originalt element er at brillene bruker glidelåser til å åpne lommen hvor mobilen plasseres. Det befinner seg ellers to åpninger i fronten som brukes til ventilasjon og til å foreta små justeringer av mobilen dersom det trengs.

Kun i Kina inntil videre

Brillene kommuniserer med mobilen via en solid metallknapp på toppen, og byr ellers på anti-reflekterende linser av høy kvalitet. Produktet passer med mobiler med skjermstørrelser på mellom 4,7 og 5,7 tommer, og de ytre dimensjonene er på 201 mm x 107 mm x 91 mm.

Mi VR Play skal i første omgang bli tilgjengelig for et begrenset antall betatestere i Kina, men Xiaomi uttalte overfor TechCrunch at de planlegger en bredere lansering etter hvert. Når vi eventuelt får tilgang til brillene her til lands er ennå uvisst.

Xiaomi lanserte også nylig sin første bærbare PC: Den ligner en del på MacBook Air »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen