Slik ser Mi Pad 7.9 ut i alle sine farger. Navnet klinger Apple-sk, men henger sannsynligvis sammen med Xiaomis Android-versjon, MIUI.
Slik ser Mi Pad 7.9 ut i alle sine farger. Navnet klinger Apple-sk, men henger sannsynligvis sammen med Xiaomis Android-versjon, MIUI. (Bilde: Xiaomi)

Xiaomi: – Vi er klare til å utfordre iPad

Kinesisk mobilprodusent med hårete mål.

Xiaomi er kjent for en del spenstige markedsføringsfrembrudd. Ofte slipper de et fåtall svært godt spesifiserte, og veldig billige, enheter på markedet, for å siden skryte av hvor få sekunder det tok å bli utsolgt. Nå tar produsenten sikte på Apples iPad.

Å gi forbrukerne en følelse av at det få produkter i markedet, og at det haster om man skal sikre seg produkter, er ikke helt ukjent når det gjelder Apple-produkter heller, selv om mobilprodusenten fra Cupertino som regel stiller med ekstremt mange flere enheter enn partiene Xiaomi selger ut på få sekunder. Siden markedsføringen kan sies å likne litt, kan det bli spennende å se disse to produsentene bryne seg på hverandre.

Les også: – Vi tror dette vil bli det beste Android-nettbrettet

– Mangler et godt nok økosystem

Det er Xiaomi-sjef Lei Jun som presenterer de nye målene for nettavisen digitimes.com. Han mener Android-nettbrett er enkle å lage, men mangler et godt nok økosystem rundt seg.

Det er spesielt spill og apper Jun snakker om, når han mener at økosystemet er utfordringen.

Xiaomi har allerede lansert sitt første nettbrett. Det ble lansert i Kina medio mai, og byr på den samme sjeldne kombinasjonen Xiaomi er kjent for; voldsomme spesifikasjoner og svært lav pris.

Apples iPad Mini Retina koster 3300 kroner i Norge. Det er mer enn dobbelt så mye som Xiaomis billige og kraftige Mi Pad gjør i Kina.
Apples iPad Mini Retina koster 3300 kroner i Norge. Det er mer enn dobbelt så mye som Xiaomis billige og kraftige Mi Pad gjør i Kina.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Mi Pad vs. iPad

Holder du til i Kina kan du kjøpe, eh, MiPad, for 1 500 kroner. Selv om en må anta at den kinesiske produsenten flørter litt med Cupertinos advokatstand med det navnet, er det en veldig viktig forskjell mellom Xiaomi og Apple. Til 900 kroner mindre enn laveste norske pris for forrige generasjon iPad, får du maskinvare fra øverste hylle her.

Brettet har en skjerm som deler spesifikasjoner med dobbelt så dyre iPad Mini Retina. Den er 7,9 tommer stor, og har en oppløsning på 2048 x 1536 piksler.

På innsiden er den ikke mindre imponerende. Nvidias nye Tegra K1-brikke er motoren i brettet, og har en klokkehastighet på 2,2 GHz på tvers av sine fire prosessorkjerner. Brikken har en svakere femte prosessor som tar seg av arbeidet når høy ytelse ikke kreves.

Press på Apple også utenfor Kina?

Ved siden av dette har brettet 2 gigabyte RAM, 16 gigabyte lagringsplass, og støtte for minnekort. Legger du på et par hundrelapper har den 64 gigabyte lagringsplass, og fortsatt støtte for minnekort.

Også ved lanseringen av MiPad sa Jun at han håpet Apple ville merke presset. To spørsmål står igjen. Vil Xiaomi la Apple føle dette presset utenfor Kina, og hvilke andre nettbrett har de på lur?

Les også: MiPad får verdens første Tegra K1-prosessor

(Kilder: digitimes.com, pcworld.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen