Xiaomis nye elsykkel.
Xiaomis nye elsykkel. (Bilde: Xiaomi)

Xiaomi slipper billig, elektrisk sykkel du kan folde sammen

Den kinesiske mobilprodusenten satser på nye produktsegmenter.

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi har allerede beveget seg inn i nye produktkategorier med sin dronesatsing, og nå kaster selskapet seg på atter nye segmenter. Som blant andre Engadget melder har Xiaomi nemlig lansert en elektrisk sykkel.

Den nye elsykkelen, som har fått navnet Mi QiCYCLE, ble avduket på Facebook og har et par spesielle egenskaper. Den blir nemlig både svært billig og kan foldes sammen slik at den tar opp meget lite plass.

Slik ser sykkelen ut i sammenfoldet tilstand.
Slik ser sykkelen ut i sammenfoldet tilstand. Foto: Xiaomi

3800 kroner i Kina

Prisen på sykkelen er oppgitt til kun 3000 yuan, som tilsvarer ytterst beskjedne 3800 norske kroner. Når den eventuelt blir tilgjengelig her på berget og hva den vil koste er ennå uvisst.

Sykkelen kan altså foldes sammen, og gjør man det tar sykkelen opp cirka halvparten av den opprinnelige plassen, som gjør at man for eksempel fint kan putte den i bagasjerommet på bilen. Vekten ligger 14,5 kilogram.

Den elektriske motoren har en effekt på 250 watt, og sykkelen har 20 battericeller på 2900 mAh, som ifølge Xiaomi skal kunne ta deg 45 kilometer før ny oppladning. Ellers kommer den med en sykkelcomputer på styret som viser deg sanntidsinformasjon om fart, avstand, strøm og kaloriforbruk.

En medfølgende mobilapp gir deg ulike typer relevant informasjon.
En medfølgende mobilapp gir deg ulike typer relevant informasjon. Foto: Xiaomi

Kommer med mobilapp

Man kan også koble sykkelen til en mobil via Bluetooth og en egen applikasjon, som blant annet åpner for GPS-navigasjon, statistiske opplysninger og statusinformasjon om sykkelen. 

Som sagt er det uvisst når eller om Mi QiCYCLE vil bli tilgjengelig på våre breddegrader, men Xiaomi opplyser på Facebook at sykkelen er godkjent etter alle EU-standarder, som kanskje er en indikasjon på at Kina ikke blir det eneste markedet de skal satse på.

Ennå er Xiaomi mest kjent for mobiler: Toppmodellen av Xiaomi Mi5 tåler å bli boret med drill »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen