Ledelsen i Xiaomi.
Ledelsen i Xiaomi. (Bilde: mi.com)

Xiaomi saksøkes av svenske Ericsson for patentbrudd

Nå har den kinesiske mobilprodusenten fått forbud mot å selge mobilene sine i India.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi har på rekordtid vokst til å bli verdens tredje største produsent av mobiltelefoner. I det store kinesiske markedet er selskapet nå til og med større enn den globale giganten Samsung

Nå kan det nesten se ut til at det har gått litt for fort i svingene for selskapet den siste tiden. Som nyhetsbyrået Reuters melder har Xiaomi nemlig blitt saksøkt av det svenske telekommunikasjonsselskapet Ericsson for patentbrudd.

Må stanse mobilsalget i India

Detaljene i saken er noe uklare, men ifølge Ericsson skal Xiaomi ha brukt teknologien deres i smarttelefoner uten å betale noe form for lisensieringsgebyrer til det svenske selskapet.  Dermed skal Ericsson ha gått glipp av viktige inntekter.

– For å fortsette å investere i forskning og legge til rette for utviklingen av nye idéer, nye standarder og nye plattformer, må vi sikre oss en rettferdig avkastning på våre investeringer i forskning og utvikling, heter det i en uttalelse fra Ericsson som Reuters har fått tilgang til.

Det er uvisst akkurat hvilke patenter det er snakk om. Søksmålet har uansett fått store konsekvenser, i form av at Xiaomi nå har fått et midlertidig forbud mot å selge sine mobiltelefoner i det viktige indiske markedet, etter et rettslig vedtak i landet. Salgsstoppet gjelder i utgangspunktet frem til 5. februar, da saken skal høres i retten.

Ønsker å finne en løsning

Xiaomi entret det indiske markedet i juli i år, og har hittil gjort stor suksess i landet med sine populære billigtelefoner. Toppsjefen i selskapet, Lei Jun, har tidligere sagt at India er i ferd med å bli Xiaomis største utenlandske marked og er dermed avgjørende for å realisere selskapets ambisjon om å bli verdens største mobilprodusent.

I hvilken grad det pågående søksmålet vil forhindre disse planene gjenstår å se. Sjefen for Xiaomis indiske avdeling skal ha sagt til Reuters at selskapet er villig til å jobbe med Ericsson for å finne en løsning på problemet på en «vennskapelig» måte. 

Kina er på hugget på mobilfronten: Nå har kinesiske Vivo lansert verdens tynneste mobiltelefon »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen