Xiaomis neste toppmodell Mi 5 blir større enn forgjengeren Mi 4, som her er avbildet.
Xiaomis neste toppmodell Mi 5 blir større enn forgjengeren Mi 4, som her er avbildet. (Bilde: Xiaomi)

Xiaomi lanserer snart sin nye flaggskip-modell, Mi 5

Nye opplysninger har lekket ut om den nye toppmodellen.

Vi meldte om den nye flaggskipmodellen fra kinesiske Xiaomi allerede i juli i fjor. Nå ser det omsider ut til at det nærmer seg offisiell lansering av Mi 5, og siden sist har det også dukket opp noen nye opplysninger.

Nettstedet 9to5google kan fortelle at Mi 5 skal lanseres den 24. februar, som som er den nest siste dagen av Mobile World Congress-messen. Opplysningen dukket opp i en Twitter-melding fra Xiaomis visesjef Hugo Barra.

Får Snapdragon 820

Ikke så mye er bekreftet om mobilen når det gjelder tekniske spesifikasjoner ennå. Nevnte Hugo Barra kunne imidlertid bekrefte én viktig detalj i en annen Twitter-melding fra tidligere denne måneden, nemlig at den får en Snapdragon 820-prosessor fra Qualcomm.

Utover dette har blant andre Android Central tidligere rapportert at Mi 5 trolig får en skjerm på 5,2 tommer, som i så fall er 0,2 tommer større enn forgjengeren Mi4. Oppløsningen skal også være skrudd opp til QHD, det vil si 2560 x 1440 piksler, der Mi4 kun skiltet med vanlig HD-oppløsning.

Kan komme i større utgave

Ellers skal den ha hele 4 GB minne og et batteri på 3600 mAh. Mobilen skal ha et hovedkamera på 16 megapiksler og et frontkamera på 13 megapiksler. 

Det har for øvrig også gått rykter om at mobilen kommer i en større brettmobil-utgave på 5,7 tommer med et hovedkamera på 23 megapiksler. Ingen av disse opplysningene er altså offisielt bekreftet. Det er også uvisst når Mi 5 blir tilgjengelig her og hva den vil koste.

Den andre store kineseren gjør det skarpt for tiden: Huawei Mate 8 er en heftig mobil »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen