XGIs fremtidplaner


Bilde: gzeasy

Ifølge veikartet som nå er blitt publisert på nettstedet GZeasy.com, skal to DirectX 9.1-baserte brikker ved navn XG45 og XG46 se dagens lys om ikke så alt for lenge. Prøveeksemplarer av disse brikkene er ventet å dukke opp i løpet av mars måned, mens de trolig ikke blir å finne i butikkhyllene før i juli/august. Dette samsvarer med tidligere uttalelser fra selskapet, hvor XG45-brikken ble "lovet" å dukke opp i 2. halvdel av 2004.

XG45 og XG46 vil erstatte dagens Volari V8 Ultra og Volari V5 Ultra. DirectX 9.1-støtten betyr det at disse løsningene får støtte for Pixel Shader 3.0 og Vertex Shader 3.0 i hardware.

XG41 og XG42 er ventet å dukke opp noe tidligere, og blir DirectX 9.0-løsninger med støtte for PCI Express. Disse erstatter "ikke-ultra"-utgavene av Volari V8 og Volari V5.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at XGI har hatt stor suksess i grafikkmarkedet. Ytelsen er ikke på høyde med hva som tilbys fra konkurrentene ATI og NVIDIA, og dårlig billedkvalitet og høy varmeutvikling har også bidratt til mye negativ omtale. Grafikkort basert på XGI-brikker er såvidt oss bekjent enda ikke tilgjengelige her til lands.

En oversikt over XGI sine produkter finnes på den offisielle nettsiden Xgitech.com.

(Kilder: Digit-Life.com, GZeasy.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen