XGI utfordrer de store

De nye Volari-brikkene fra XGI er fullt ut på nivå med dagens tilbud fra ATI og NVIDIA på papiret, med 4 programmerbare pixel-shadere, 2 vertex-shadere og 8 render-pipelines.

Den mest interessante løsningen er nok Volari Duo V8 Ultra, som har to V8-prosessorer på 500 MHz hver og skal yte på nivå med Radeon 9800 Pro. Med to prosessorer på samme kort blir det hele 16 pipelines totalt for denne løsningen. Men det spørs om grafikkort basert på Volari Duo V8 Ultra kommer til å nå markedet før de neste kortene fra NVIDIA og ATI lanseres.

Kortene støtter opp til 256 MB DDR og DDR-II-minne, som betyr at det er god takhøyde i produktserien. Klokkefrekvensen for kjernen begynner på 300 MHz for V5 og går opp til 500 MHz på V8. Minnefrekvensene er foreløpig uklare, men DDR-II skalerer godt.

I følge OC Workbench scorer dobbelprosessor-løsningen 4-5600+ poeng i 3DMark03. Ellers ligger de beste enkeltprosessorløsningene, Volari V8 og V5, på henholdsvis 3000+ og 2000+ poeng.

Vi har enda ikke klart å spore opp noen retail-kort basert på Volari-prosessorene, men i følge talsmenn er selskapet i samtaler med flere av de ti største grafikkortprodusentene om avtaler. De skal også være i samtaler med flere OEM-fabrikanter.

(Kilder: The Inquirer, OC Workbench, XGI)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen