XG Station kommer i mai

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I begynnelsen av januar viste Asus frem et spennende produkt. XG Station lar deg kople til et ekstern, dedikert PCIe-skjermkort via ExpressCard-slotten på bærbare maskiner. Det betyr at du på en enkel måte kan oppgradere en bærbar maskin med bedre 3D-grafikk.

XG Station er rett og slett en boks - eller holder om du vil - for vanlige PCIe-skjermkort. Løsningen skal takle dobbelslotts-kort med inntil 150 Watt effektforbruk - og skal visstnok tillate bruk av GeForce 8800 GTS-kort.

Dog er man avhengig av å bruke en ekstern skjem med denne løsningen. Det er ingen måte å sende skjermsignalet tilbake til skjermen på den bærbare PC-en på.

Med tanke på at boksen benytter ExpressCard-bussen blir også båndbredden for skjermkortet langt lavere enn for den vanlige PCIe x16-porten. ExpressCard kjører med en båndbredde tilsvarende PCIe x1 (250 MB/s hver vei). Det vil trolig få en del å si for totalytelsen.

Asus planlegger å selge boksen sammen med et eget GeForce 7900 GS-kort i begynnelsen, men vil senere selge kun selve boksen uten skjermkort.

XG Station med to USB-porter, 5.1-kanals lydløsning, sanntidsjustering av skjermkort-frekvenser, og LCD-skjerm som viser temperatur, viftehastighet og antall FPS.

Det er ventet at Asus viser frem en til nærmet ferdig versjon av produktet på den kommende Cebit messen i midten av denne måneden. Masseproduksjon skal starte april, mens produktet ventes å komme i butikkene i mai. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Neste generasjon
Asus skal allerede vært godt i gang med neste generasjons XG Station. Ifølge ryktene får denne full PCIe x16-båndbredde, mindre fysisk størrelse og skal kunne sende skjermbildet tilbake til den bærbare. Det er foreløpig uvisst når denne modellen vil bli lansert.

Se bilder av XG Station hos VR-Zone, som har tatt en sniktitt på produktet.

(Kilde: VR-Zone)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen