XFX bytter beite

I markedet for skjermkort til stasjonære maskiner dominerer to aktører, AMD og Nvidia. Det er derimot et hav av andre produsenter som selger skjermkortene til sluttbrukerne, slik som Asus, Gigabyte, Sapphire og mange flere. Ofte er det bare slik at hver produsent gir produktet et litt mer klingende navn, men i ny og ne lages det en rekke spesialversjoner av kortene før de treffer markedet.

XFX er en av de garvede entusiastprodusentene. I fjor, rundt lanseringen av AMDs Radeon HD 5000-serien, begynte de for første gang å selge AMD-baserte skjermkort. Frem til den dagen hadde de ene og alene kun videreført produkter fra Nvidia.

Nå har det hele snudd, totalt.

Rødt, ikke grønt

Det har ikke vært snakket mye om det, men XFX har ikke solgt et eneste Fermi-basert Nvidia-produkt, altså GTX 4xx-skjermkortene. Grunnen er ganske enkel at Nvidia så rødt når XFX inngikk et trolig helt normalt sammarbeid med AMD.

Det siste året har XFX kun solgt forrigegenerasjonsprodukter fra Nvidia, men nå er det altså helt slutt. Mandag denne uken gikk XFX ut til både Fudzilla og Kitguru og fortalte at nå er det slutt, XFX skal ikke lenger selge noen Nvidia-produkter.

Flere valg

For sluttbrukerne lider man likevel ingen direkte nød. Det finnes fortsatt et 10-talls andre produsenter der uten som kan tilby Nvidia-baserte kort. Ulempen er derimot om du virkelig ønsker et XFX-basert produkt, for ryktet XFX har opparbeidet seg den siste tiden er slettes ikke ille.

I bunn og grunn handler dette mye om hvilke signaler Nvidia selv sender til sluttbrukerne. At produsenter som Gigabyte, Asus og XFX samarbeider med både Nvidia og AMD har i lang tid vært helt normalt.

Dette skjer veldig nære den trolige slippdatoen til AMDs nye rekke med Radeon-skjermkort, 22. oktober. Med kun en produsent i tankene, vil vi trolig se mye spenstig fra XFX når den tid kommer.

Nvidia har ikke kommet med noen kommentarer rundt saken.

(Kilde: Kitguru, Fudzilla)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen