Xeon "Tulsa" fortsatt aktuell

Skepsisen var nok stor da det ble klart mot slutten av forrige uke at både "Tejas" og "Jayhawk" aldri ville se dagens lys. Dette til tross for at man allerede har brukt en del ressurser på utviklingen. Mistanken går selvsagt til arkitekturmessige problemer og varmeutvikling, selv om Intel sa at de heller ville fokusere på dual-kjerne prosessorer.

På noen nettsteder har det blitt spekulert i hvorvidt "Tulsa" prosessoren ikke lenger var aktuell for lansering. Ifølge uttalelser direkte fra Intel, publisert på bl.a. The Inquirer og X-bit labs, skal hverken "Potomac" eller "Tulsa" lide samme skjebne som "Jayhawk".

Intel er visstnok også inne i en fase der man revurderer strategi for Xeon. Sammen med introduksjonen av dual-kjerne prosessorer, er det nok også aktuelt å ta en liten kikk på Itanium. "Montecito" vil nemlig bli lansert i midten av 2005 og ha to kjerner. Kanskje vil denne passe ned i samme sokkel som neste-generasjons Xeon-prosessorer?

"Tulsa" ser dermed fortsatt ut til å bli den første Xeon-prosessoren som blir implementert med flere kjerner. Foreløpig ser det ut som om den blir lansert mot slutten av neste år, men dette kan selvsagt endre seg dersom Intel bestemmer seg for mer aggressiv dual-kjerne strategi. Ettersom man frafalt "Tejas" grunnet økt fokus på dual-kjerne, er kanskje sjansen stor for at vi vil se slike prosessorer tidligere enn planlagt.

 

(Kilder: Intel, The Inquirer, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen