Xeon skal ta tronen fra Opteron


Intel har planer om multikjerneprosessorer

AMD har over viss periode hatt et fortrinn med sine dobbelkjerneprosessorer ettersom Intel har hengt igjen med Xeon-serien på enkelkjernedesign. Denne uken jevnes imidlertid konkurransen betydelig ut ettersom også Intel nå kan levere x86 for servermarkedet med dobbelkjerne.

I første omgang har man lansert to brikker der den ene er beregnet på servere med bare én prosessorsokkel. Kjernefrekvensen er på 2,8 GHz og veiledende pris starter på ca. 1000 amerikanske dollar.

Den andre prosessoren er tidligere kjent under kodenavnet "Paxville" og er klar for fire eller flere prosessorkjerner med sitt multikjerne-design. Klokkefrekvensen ligger på 3,0 GHz. Spesifikk leveringsdato er foreløpig ikke kjent, men man regner med at dette vil skje i løpet av en to måneders periode.

På pressekonferansen bekreftet talsmenn for Intel at selskapet ønsker å gå relativt aggressivt ut med sin dobbelkjernestrategi og lovet nye lanseringer både i 1. og 2. kvartal 2006. Kodenavn som "Woodcrest", "Conroe" og "Merom" henger i luften.

Både Dell, HP og IBM har alle annonsert servere basert på Intels nye Xeon-prosessorer og flere vil følge senere.

Intels Stephen Smith sa at Intel har 15 dobbelkjerner samt 10 multikjerneprosessorer under utvikling. Det burde dermed være duket for mye spenning mellom Xeon og Opteron de kommende månedene.

(Kilder: Internetnews, InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen