Xeon på Pentium M-arkitektur

Serverprosessorer har vanligvis et ganske høyt effektforbruk. I Xeon sitt tilfelle ligger man gjerne rundt 100W, noe som også medfører en god del varmeutvikling og krav til kjøling.

I blad-servere har man vanligvis svært lite å gå på når det gjelder plass ettersom fokuset ligger på å være mest mulig kompakt. Intel har riktignok et par LV-versjoner som kan benyttes, men disse er heller ikke spesielt "lette på foten" sammenlignet med eksempelvis andre prosessorerserier.

I løpet av neste år kommer derfor Intel til å introdusere Pentium M-arkitektur i Xeon-serien. Effektforbruket rapporteres å bli så lavt som 31W og kodenavnet er foreløpig "Sossaman".

Det planlegges å lansere "Irwindale" mot slutten av året. Dette er en Xeon-prosessorer som i utgangspunktet er basert på dagens arkitektur (Pentium 4), men vil også låne noen ideer fra Pentium M. To versjoner på henholdsvis 90W og 55W lanseres før årets slutt.

"Sossaman" blir klar for markedet i løpet av 1. halvdel 2006.

Nytt i Xeon-serien er det også at man kommer til å operere med modellnummere. "Entry-level" starter på 5000, mens 4-veis eller høyere innlemmes i 7000-serien.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen