Xeon med 2 MB cache

Xeon-plattformen fikk en meget verdig introduksjon denne uken i form av "Irwindale". Denne prosessorserien har 2 MB L2-cache og er direkte kompatibel med brikkesettene E7520, E7320 og E7525. I første omgang er serien tilgjengelig i klokkefrekvenser på 3,0, 3,2, 3,4 og 3,6 GHz.

Den største nyhetsverdien med "Irwindale" er nok cache-størrelsen, som er dobbelt så stor som tilfellet er for "Nocona". Ifølge Intels egne tester kan man forvente en ytelsesøkning på opptil 18 prosent som følge av dette.

Videre støttes PCI Express, DDR2, EM64T, 800FSB, DBS (demand based switching) - enhanced SpeedStep, Execute Disable Bit og SSE3.

"Irwindale" er plattformen som skal stå i spissen for EM64T mot AMD64-plattformen.

Intel planlegger flere store Xeon-lanseringer i løpet av noen få måneder. I en pressemelding skrives det at selskapet i løpet av 90 dager kommer til å introdusere en Xeon MP CPU med støtte for opptil 8 MB L3-cache. Denne prosessoren er kjent under kodenavnet "Potomac".

En såkalt "entry-level" 4-veis plattform (Xeon MP) er også underveis i form av "Cranford". Siden dette blir en budsjettversjon vil den kun ha 1 MB L2-cache.

Begge disse vil være laget for dobbelkjerneteknologi, men det er ikke kjent hvorvidt begge faktisk vil støtte dette fra første stund. Samtidig kommer det til å bli introdusert et nytt brikkesett med støtte for dobbel buss og flere kjerner, "Twin Castle".

Sammen med Intels pressemelding ble det annonsert at Höchstleistungsrechenzentrum (et universitet i Stuttgart) har kjøpt et super-cluster bygget på 400 Xeon-prosessorer med støtte for EM64T. Clusteret gir ca. 2,5 Teraflop prosesseringskraft og vil bli benyttet i komplekse forskningsøyemed.

(Kilde: Intel)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen