Xeon får seks kjerner

AMD vekket stor oppsikt med sin trekjerneprosessorer for en tid tilbake, men har dessverre ikke hatt noen kjempesuksess med disse.

Grunnen var kanskje at de færreste så noen grunn til å kjøpe tre kjerner når man kunne få firekjerne for et ubetydelig pristillegg?

Kanskje har Intels sekskjerneprosessor større sjanse til å få en varm mottakelse og da spesielt i servermarkedet der man alltid jager etter mer prosesseringskraft i bredden.

Et spennende moment ved arkitekturen er at sekskjerneprosessoren er "hamret ut" på en enkelt silisiumbrikke i motsetning til firekjerneprosessorene som består av to dobbelkjernemoduler.

Med dette innfører Intel dermed det AMD ville ha referert til som ekte sekskjerne – noe som også vil bli videreført med Nehalem (uvisst om dette omfatter både fire- og åttekjerne).

Dunnington blir faktisk introdusert allerede denne måneden og er den siste prosessoren med Penryn-arkitektur. Dermed er det neppe noen overraskelse at den er laget med 45 nm-produksjonsteknikk. 

Den tildels velkjente Nehalem-prosessoren blir introdusert ved årsskiftet med et enormt forventningspress til både ytelse og funksjonalitet.

Xeon 7400 forventes å bli tatt i bruk hos de fleste kjente serverleverandørene, deriblant Dell, HP, IBM og Sun.

Det forventes at prosessoren umiddelbart i tilgjengelig i serverne rundt den 15. september.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen