Xeon 3,2 GHz neste uke

Den nye Xeon-prosessoren er rettet mot 2-veis servere og er basert på "Prestonia"-designet. Prosessoren vil kjøre på 3,2 GHz med 512 KB L1 cache og 1 MB L3 cache. Dette vil selvsagt bli den nye toppmodellen i Xeon-serien. Introduksjonsprisen blir 851 amerikanske dollar.

Enkelte av de eldre prosessorene i Xeon-serien blir satt ned i pris samtidig med neste ukes introduksjon.

I løpet av neste år vil Xeon bli flyttet over på en Prescott-lignende kjerne - Nocona - klokket på 3,6 GHz eller høyere og bygget med 0,09-mikrons produksjonsteknologi.

Selv om Intel tidligere har avkreftet aktualiteten til en såkalt x86-64 hybrid-prosessor (lignende AMD Hammer), går ryktene nå igjen om at selskapet planlegger å introdusere en Xeon-prosessor med slike egenskaper. Uoffisielle kilder har sagt til Xbit Labs at Xeon "Potomac" for 4- og 8-veis systemer vil prosessere både 32- og 64-bit. "Potomoc" forventes lansert mot slutten av neste år.

Informasjonen rundt en eventuell hybrid-prosessor er imidlertid svært usikkert - spesielt siden Intel planlegger en 32-bits "Tulsa" Xeon CPU og selveste Microsoft skal ha avslått å støtte to ulike hybrid-arkitekturer. Det er imidlertid ikke første gangen Intel bytter strategi og mye kan skje på ett år i denne bransjen. En hybrid-prosessor på Xeon-kjerne fra Intel burde dermed ikke være helt usannsynlig, selv om selskapet nekter å gi ut noe informasjon vedrørende dette.

 

(Kilder: eWeek, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen