Xeon-dobbelkjerne i 2006

Intel har tidligere sagt at prosessorer med dobbelkjerner ville bli lansert i midten av 2005. Nå ser det imidlertid ut som om det kun er Itanium "Montecito" som vil bli lansert til neste år, mens resten av prosessorene kommer i 2006.

En talsmann for Intel bekreftet denne uken at selskapet definitivt kommer til å introdusere dobbelkjerner i Xeon-serien 1. kvartal 2006. Samme år vil man også lansere en dobbelkjernemodell spesielt beregnet på bladservere.

Sannsynligheten for at man beholder Hyper-Threading på disse modellene er relativt stor. Man kan dermed risikere at én enkelt dobbelkjerne-CPU kan bli gjenkjent som et 4-veis system. Noen offisiell avgjørelse på HT er enda ikke kjent.

AMD forventer å lansere Opteron med dobbelkjerne i midten av 2005. Dersom selskapet klarer å holde tidsfristen betyr dette at AMD64 vil ligge flere måneder foran Intel på dette markedet.

"Whitefield" vil ankomme markedet i 2007. Dette er en Xeon-prosessor som trolig blir implementert med mer enn to kjerner. Ifølge Intel ser man ikke store bekymringer med at AMD kan ligge opptil et halvt år foran i tid med sine dobbelkjerner.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen