Xeon-dobbelkjerne i 2006

Intel har tidligere sagt at prosessorer med dobbelkjerner ville bli lansert i midten av 2005. Nå ser det imidlertid ut som om det kun er Itanium "Montecito" som vil bli lansert til neste år, mens resten av prosessorene kommer i 2006.

En talsmann for Intel bekreftet denne uken at selskapet definitivt kommer til å introdusere dobbelkjerner i Xeon-serien 1. kvartal 2006. Samme år vil man også lansere en dobbelkjernemodell spesielt beregnet på bladservere.

Sannsynligheten for at man beholder Hyper-Threading på disse modellene er relativt stor. Man kan dermed risikere at én enkelt dobbelkjerne-CPU kan bli gjenkjent som et 4-veis system. Noen offisiell avgjørelse på HT er enda ikke kjent.

AMD forventer å lansere Opteron med dobbelkjerne i midten av 2005. Dersom selskapet klarer å holde tidsfristen betyr dette at AMD64 vil ligge flere måneder foran Intel på dette markedet.

"Whitefield" vil ankomme markedet i 2007. Dette er en Xeon-prosessor som trolig blir implementert med mer enn to kjerner. Ifølge Intel ser man ikke store bekymringer med at AMD kan ligge opptil et halvt år foran i tid med sine dobbelkjerner.

(Kilde: Cnet)

Kommentarer (8)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen