Xeon-bladmonster fra Sun

Sun X8450 setter en ny standard på hvor mange minnespor og prosessorsokler man kan dytte inn i en bladserver. Med hele 32 minnespor stiller Sun i egen klasse og med 16x Xeon-prosessorkjerner burde man ha kraft nok til å dra det meste av applikasjoner og virtualisering på dette jernet.

Rent CPU-messig kan man velge og vrake fra 1,86 GHz til 2,4 GHz. Det er også plass til to SAS/SATA-disker. Vi tenker oss at denne serveren kan være veldig god for virtualisering siden man har plass til såpass mye minne.

Det skal riktignok sies at bladkassen som serveren passer i er hele 19U og dermed ikke spesielt liten sammenlignet med andre bladsystemer som typisk bruker rundt 10U. 

Posisjoneringsmessig kan man nok fortsatt si at Sun er en utfordrer til HP og IBM, selv om de troner 4. plassen globalt. Utfordringen er bare at de to førstnevnte eier neste hele markedet alene.

Ifølge selskapet selv har Sun siden 2006 lansert 29 bladservere og fått 300 nye kunder på dette. Hvorvidt antallet kunder er imponerende kan man jo spørre seg om, siden Sun tross alt er leverandør med fokus på servere.

(Kilde: The Register)

Kommentarer (7)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen