Xeon, Itanium med integrert minnekontroller

Integrert minnekontroller har sine klare fordeler rent ytelsesmessig ettersom man får kortere vei enn om man skulle via hovedkortet. Ulempen er at man kanskje er litt mer låst med tanke på ny funksjonalitet og støtte, men dette er ikke nødvendigvis noe stort problem for de fleste.

En talsmann hos SGI skal ha bekreftet på en pressekonferranse i München at Intel kommer til å integrere minnekontrollere direkte på Xeon- og Itanium-prosessorene i løpet av 2007.

Man kommer til å opprette en ny standard både for Xeon og IA64 ved å benytte CSI-buss (Common Serial Interconnect) og støtte FB DIMM minnemoduler.

Det sies også at innen årsskiftet 2007/2008 vil alle serverprosessorene fra Intel ha minst to- eller flere prosessorkjerner. Den første prosessoren som får innebygget minnekontroller ser ut til å bli "Tukwila". Dette er en multi-kjerne Itanium-prosessor som kan integrere opptil 16 prosessorkjerner. Ifølge Cnet har det tidligere blitt sagt at prosessoren vil passe ned i samme sokkel som den tids Xeon-CPU.

Tilnærmingen av Xeon og Itanium vil nok kanskje spesielt være mest gunstig for sistnevnte, som tradisjonelt har hatt problemer med å overbevise fordi mange generelt har vært skeptisk til en såpass "sær" standard. Ved å gifte seg med Xeon kan Itanium endelig møte aksept, selv om dette riktignok i all hovedsak er avhengig av det felles grensesnittet man utvikler for denne plattformen.

Det er ikke kjent hvorvidt Xeon vil eksistere i to forskjellige versjoner med tanke på både ny- og tradisjonell prosessorsokkel.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen