XenEnterprise kan virtualisere Windows

Både para- og fullstendig virtualisering med Xen
Både para- og fullstendig virtualisering med Xen

XenSource har stort sett vært assosiert med Linux-virtualisering, men nå skjer det ting som virkelig vil gjøre virtualiseringspakken til en direkte konkurrent av VMware.

I XenEnterprise 3.2 kan man nemlig virtualisere både Windows Server 2003, 2000 og XP. Foreløpig støttes opp til åtte prosessorer. I løpet av få måneder vil man dermed kunne kjøre Windows og Linux side om side på toppen av XenEnterprise.

Rent funksjonalitetsmessig vil det nok fortsatt være et lite stykke igjen til VMware, men med open source-miljøet - inkludert Novell og Intel - i ryggen på Xen kan denne plattformen etterhvert vise seg å bli en spennende konkurrent.

Xen danner altså grunnlaget for XenEnterprise, men sistnevnte inneholder en del properitær teknologi - blant annet for raskere nettverksvirtualisering på Windows. Når det gjelder nettverksproblematikken i Windows, kan det se ut som om Novell kommer til å løse dette i SLES10 SP1 før sommeren.

Til informasjon skal det nevnes at teknologien også fås i en gratisversjon, XenExpress, som støtter inntil fire virtuelle maskiner.

(Kilde: Cnet)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen