Xbox Live kommer til Android

Xbox Live kommer til Android

Microsoft planlegger mer spillmoro til både iPhone og Android.

Til tross for at Microsoft nå satser tungt på sin egen mobilplattform, Windows Phone, ønsker selskapet åpenbart å være tilstede også på andre plattformer.

I en fersk stillingsannonse går det frem at Microsoft nå ønsker å ansette en utvikler som skal jobbe med å "bringe de nyeste og beste spillopplevelsene til mobile plattformer, inkludert Windows Phone, iOS og andre mobilplattformer".

– Erfaring med Windows Phone, iOS, eller Android-utvikling er et stort pluss, heter det i stillingsannonsen.

(Foto: Einar Eriksen)
(Foto: Einar Eriksen)

Tidlig i desember lanserte Microsoft en Xbox Live-app for iPhone, samt en Xbox Companion-app for Windows Phone. Ifølge ordlyden i stillingsannonsen, er det mye som tyder på at denne typen apper også vil komme til Android. Med Xbox Companion-appen til Windows Phone kan du i tillegg til å få frem informasjon om spillprofilen din og hvilke spill du og vennene dine har spilt, også bruke Windows-telefonen som fjernkontroll for Xbox-en. IPhone-appen begrenser seg til å vise informasjon, se spilltrailere, sammenligne spill med vennene dine, samt endre utseende på "avataren" din.

Appen som kom til iPhone i desember lar deg foreløpig ikke spille spill, og det er heller ikke kjent om eventuelle fremtidige Android-apper vil la deg gjøre dette. Men etter alt å dømme girer Microsoft opp spillsatsningen sin på flere mobilplattformer nå. Forrige måned lanserte selskapet spillet Kinectimals Companion for iPhone og iPad, og nylig ble det også kjent at Microsoft spillavdeling har inngått en avtale med spillutviklingsselskapet Arkadium, som er kjent for å lage småspill for iOS og Facebook.

Vi testet iPhone-appen Xbox Companion før jul. Les hva vi synes om den her.

Les også:

(Kilde: Liveside.net)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen