Xbox One X skal nok takle 60 bilder per sekund i de fleste spill, men dette er ikke nødvendigvis det viktigste, ifølge Xbox-sjefen selv.
Xbox One X skal nok takle 60 bilder per sekund i de fleste spill, men dette er ikke nødvendigvis det viktigste, ifølge Xbox-sjefen selv. (Bilde: Microsoft)

Xbox-sjefen: – Hvorfor bryr du deg om 60 bilder per sekund?

Phil Spencer mener ikke alle bryr seg om høy bildefrekvens.

Høy bildefrekvens er noe mange liker å fokusere på når det gjelder spill, og nettopp derfor brukes nettopp bildefrekvens som et av ytelsesmålene når vi tester grafikkort til PC-er. Ikke alle mener imidlertid at bildefrekvens er alfa og omega, inkludert spillkonsollbransjen selv, viser det seg.

I et intervju med nettstedet Metro nylig angående den ferske Xbox One X-konsollen ble sjefen for Microsofts Xbox-avdeling, Phil Spencer, blant annet spurt om hvorfor selskaper som Microsoft og Sony ikke ser ut til å være spesielt opptatt av målet om 60 bilder per sekund i alle spill. 

– Hvorfor bry seg?

Phil Spencer.
Phil Spencer. Foto: Wikipedia

Selv om denne bildefrekvensen ofte trekkes frem som et ideal av spillere selv, så ikke Spencer selv ut til å oppfatte dette som det aller viktigste.

– Hvorfor bryr du deg om 60 bilder per sekund? [...] Jeg er ikke uenig med deg, men det er en subjektiv mening at det er det eneste som teller, sa Xbox-sjefen i intervjuet.

Journalisten påpekte at folk merker om bildefrekvensen er lav, og at selv om man kanskje ikke klarer å identifisere problemet vet man at noe er galt, hvorpå Spencer ga følgende svar:

– Noen gjør kanskje det. Noen vil bare ha det moro med Lego Batman.

Xbox-sjefen pekte på at mange spillere ikke er spesielt teknisk anlagte og vet ikke forskjellen på 30 bilder per sekund og 60 bilder per sekund. Samtidig understreket han at «elsker» bildefrekvens, og at det på ingen måte er uvesentlig.

Han mener uansett at det ikke er hensiktsmessig å gå inn for å gjøre 60 bilder per sekund til standard, da det ikke vil være smart på pålegge spillbransjen slike krav, samt at bransjen uansett har et incentiv til å gi spillerne den beste opplevelsen.

Her er Microsofts nye konsoll: Den er den kraftigste på markedet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen