(Bilde: Shutterstock/Microsoft)

Xbox One vil ta opp alt du spiller

Lar deg spole tilbake fem minutter i tid og dele klipp med venner.

En av de mest spennende funksjonene i den kommende konsollgenerasjonen er den automatiske opptaksfunksjonen både Playstation 4 og Xbox One kan skryte av. 

Detaljene rundt funksjonene har imidlertid vært ganske vage. Nå har Microsoft fortalt at konsollen alltid vil ta opp de siste fem minuttene av spilling, slik at du kan pause spillet, spole tilbake og dele den fantastiske komboen du nettopp gjennomførte. 

Redigér før du laster opp

Ifølge rykter The Verge har hørt vil også konsollen automatisk lage videoklipp hver gang du låser opp «achievements», men nå har vi også fått et eksakt tall på hvor lenge "PVR-delen" av konsollen tar opp.

I et intervju med GameSpot forteller Ken Lobb fra Microsoft Game Studios mer om funksjonaliteten: 

— Ideen er at du alltid tar opp det som skjer. De siste fem minuttene av spillet ditt blir alltid lagret lokalt på harddisken, noe som åpner opp for to mulige måter å dele innholdet på. Det første alternativet er å si "Xbox, record that", for å umiddelbart lagre de siste 30 sekundene av spillet. Det andre alternativet er å manuelt gå igjennom de fulle fem minuttene av video, redigere det ned, legge til ekstrating, slik som Kinect-bilder av deg spille, og lage det hele til en video. 

Playstation 4 har 15 minutter

Microsofts Xbox One er imidlertid ikke alene om å ta opp spillingen din mens du spiller, og Sonys PlayStation 4 kan også skryte av den samme funksjonaliteten.

Etter at Microsoft fortalte om sine fem minutter med opptak, var Sony raskt ute med et motsvar. I et intervju med CVG kunne Sony avsløre at de tar opp 15 minutter, tre ganger så mye som Xbox One. 

Microsoft fikk mye pepper da de kom med denne kommentaren:
– Vi har et produkt for de uten Internett, det heter Xbox 360 »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen