Xbox One vil ikke kreve Kinect likevel
Teknofil
(Bilde: Microsoft)

Xbox One vil ikke kreve Kinect likevel

Microsoft trekker tilbake nok et krav etter press fra kritikere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Microsoft kunngjorde i går at Xbox One ikke lenger vil kreve at du kobler i den medfølgende Kinect-sensoren for å fungere.

Dette går tvert imot tidligere beskjeder fra selskapet, og føyer seg inn i en lang rekke endringer de har vært nødt til å gjøre etter avsløringen i mai. 

Hørte på brukerne

Xbox One vil fortsatt selges med Kinect, men du vil nå kunne skru på konsollen uten at at den er koblet til, noe som opprinnelig ikke skulle gå an. Det vil selvfølgelig føre til at du ikke kan benytte deg av Kinect-spesifikke funksjoner, slik som å kommandere konsollen med stemmen, eller veive med armene for å navigere i menyene.

Microsoft skal ha tatt avgjørelsen etter å ha hørt responsen fra brukerne:

— Vi skjønte etterhvert at det ville være tilfeller hvor ikke alle ville være komfortable [med å ha Kinect på hele tiden]. Vi vil at alle skal være 100 prosent komfortabel, så vi tillater nå at sensoren ikke er plugget inn, skriver en av Xbox Live-sjefene Mark Whitten på spillforumet Neogaf.

Mange endringer siden lansering

Mye har skjedd siden Microsoft først viste frem deres kommende spillkonsoll, Xbox One. Da de først viste den frem ville konsollen bli nødt til å være koblet til nettet minst én gang om dagen for at du skulle kunne spille et spill, og Kinect-sensoren ville alltid være på, slik at du når som helst kunne snakke til konsollen og utføre handlinger. Det hele kokte over da Xbox-sjefen foreslo den utdaterte Xbox 360 til de som ikke ville koble seg til Internett.

Men, i midten av juni snudde Microsoft seg rundt og endret alt de hadde sagt tidligere. Både bruktsperren og tvangsoppkoblingen til nettet forsvant, og da det etter en uke ble avslørt at brukere måtte betale ekstra for hodesettet, kontret Microsoft med en video og fortalte det fulgte med likevel.  

Xbox One er forventet å komme i november til en pris på rundt 4000 kroner.

Lyst til å se hva som følger med når du kjøper Microsofts nye konsoll?
Se video av en Xbox One bli pakket opp »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen