Xbox One får regionslås
Teknofil
(Bilde: Nelson Marques, Shutterstock/Microsoft)

Xbox One får regionslås

Konsollen vil neppe fungere i land uten Xbox Live-støtte.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kontroversene rundt Microsofts kommende konsoll Xbox One fortsetter. Etter flere meldinger fra Microsofts kommunikasjonsteam på Twitter fremstår det nå som at det ikke bare er spill som vil få regionslås, men også selve konsollen.

Det betyr at hvis du ikke bor i et av de 21 landene som Microsoft har bekreftet vil få Xbox One til høsten, vil du ikke engang kunne importere konsollen. 

Heldigvis for oss er Norge en av de 21 «Xbox One-støttede Xbox Live»-landene, men bor du for eksempel i Island kan det bli problematisk å få noe nyttig ut av den kommende konsollen. 

Vage svar

Her er et av svarene fra Microsoft til en skeptisk kunde: 

I en annen uttalelse virker det som at konsollen vil fungere "litt" i land utenfor de 21 godkjente landene, men ikke uten problemer: 

— Ustøttede land vil ikke få den fulle opplevelsen, og vil kanskje ikke fungere, skriv Microsoft på Twitter på spørsmål fra en bruker som lurte på om konsollen ville fungere fra et annet land hvis han lagde en Xbox Live-profil fra et av de 21 landene. 

Sony brukte mye av tiden sin på E3 til å nevne at både PS4-spillene og konsollen selv ikke er regionslåst, og kan brukes på tvers av landegrenser. Playstation 4 vil heller ikke kreve tilkobling til Internett for å brukes.

Så, hva gjør du hvis du vil ha en Xbox, men ikke har internett? 
Microsoft: Vi har et produkt for de uten Internett, Det heter Xbox 360 »

(Kilde: The Verge)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen