Microsoft dumper Xbox-navnet når de relanserer sin nye musikktjeneste. De lover dessuten at Groove vil virke både på Android og iOS.
Microsoft dumper Xbox-navnet når de relanserer sin nye musikktjeneste. De lover dessuten at Groove vil virke både på Android og iOS. (Bilde: Microsoft)

Xbox Music bytter navn

Var for tett knyttet til spillmaskinen, ifølge Microsoft.

Apple Music, Spotify og Tidal. De tre strømmenavnene du kanskje har hørt mest om i det siste, og det er naturligvis ikke tilfeldig. To av dem har akkurat hatt store lanseringer, mens den tredje er markedsleder og forventes å holde følge. En aktør vi har hørt mindre om i sammenhengen er Microsoft.

Programvaregiganten har lenge hatt tjenesten Xbox Music, men det er en stund siden siste store nyhet om tjenesten. Nå bytter imidlertid tjenesten navn, og blir til Groove.

Joe Belfiore er sjef for Windows-utvikling for telefoner og nettbrett, og han forklarer navneskiftet med at tjenesten var for tett knyttet til Microsofts spillmaskiner, Xbox.

Foreløpig er ikke alt kjent om hva som blir nytt i tjenesten, men ifølge Microsofts bloggpost nylig, skal en del av endringene gjøre det enklere å bruke tjenesten på berøringsskjerm.

I tillegg er tjenesten knyttet til skylaringstjenesten OneDrive, slik at alt du laster opp av musikk til skylagringskontoen din lar seg spille av i Microsofts avspiller.

Lanserer også for Android og iOS

Selskapet benyttet dessuten anledningen til å annonsere at musikktjenesten blir tilgjengelig både for iPhone-modeller og for Android-telefoner. Prismessig ligger tjenesten på ti amerikanske dollar i måneden for brukere i USA. Her på berget har Xbox Music så langt kostet 99 kroner i måneden. Dermed ligger den prismessig på akkurat det samme som sine konkurrenter for vanlige enkeltbrukere.

Foreløpig er det ikke sagt noe om Microsoft vil matche familieabonnementene som Apple Music lanserte, og som Spotify siden har sagt at de vil innføre.

Lurer du på hvordan det er å bruke Apple Music kan du få et inntrykk i sniktitten vi publiserte i forrige uke »

(Kilder: Joe Belfiore/Twitter.comblogs.windows.com via microsoft-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen