Xbox-mannen om Zune og iPhone

Zune 80 kan synkroniseres mot PC-en din over hjemmenettverket. Men det er ikke mulig å kjøpe musikk rett fra spilleren.
Zune 80 kan synkroniseres mot PC-en din over hjemmenettverket. Men det er ikke mulig å kjøpe musikk rett fra spilleren.

I et intervju med Reuters forklarer J Allard, mannen bak både Xbox og Zune, hvorfor Microsoft ikke kommer med musikkhandel med Zune, eller en Zune-mobil med det første.

Microsoft lanserte nylig sine nye mp3-spillere i Zune-serien. De nye spillerne har nå fått mulighet til å synkronisere musikksamlingen med PC-en din over det trådløse hjemmenettverket.

Det er imidlertid fortsatt ikke mulig å kjøpe musikk direkte fra spilleren, slik som du nå kan med iPod Touch og iPhone.

Vil heller synke enn å kjøpe

J Allard forklarer at han heller vi kjøpe musikk på PC-en, og deretter synkronisere med mp3-spilleren sin.

- Synkronisering er veldig mye mer interessant for den jevne forbruker enn kjøp. Jeg vil ikke være nødt til å plugge enheten inn i PC-en, trykke på synkroniseringsknappen og vente 15 minutter. Synkronisering er faktisk et mye større problem enn å gå direkte til butikken, men det er mer verdifullt [å løse]. Det er noen praktiske problemer. Hvordan surfer du på en butikk med en enhet på denne størrelsen (Zune, red.anm.), spør Allard.

Han peker på at man sjeldent har en Wi-Fi-forbindelse som er god nok til at du vil handle musikk over internett uansett, enten du er på toget eller du er på Manhattan. Allard mener at de beste Wi-Fi-forbindelsene er hjemme og på jobb, hvor du uansett kan synkronisere.

- Men når det er sagt, så skal vi få til musikkjøp. Det er bare et spørsmål om når.

Positiv til iPhone

Reuters snakket med Allard om iPhone også. På det området har Zune-mannen mye positivt å si.

- Den kuleste nettleseren noen sinne. Den industrielle designen er veldig bra, sier Allard, men påpeker at han ser på det hele som et betaprodukt, men dog et veldig godt betaprodukt.

Men han er ikke med på Apples påstand om at det er den beste iPoden som er laget.

- Ikke når jeg ikke kan skifte sport uten å ta den ut av lomma. Ikke når jeg ikke kan dempe lyden uten å ta den ut av lomma. Jeg er ikke så begeistret for det, og noen av telefon- og tastaturtingene. Touch is tough.

Ingen Zune-mobil med det første

På spørsmål om en eventuell Zune-mobil, peker Allard til hodet og sier "ja". Deretter peker han mot munnen og sier "nei". Han forklarer at de først og fremst fokuserer på Zune som en musikkspiller, og at de først må redefinere hva som er bærbar musikk. Deretter kan det i fremtiden bli aktuelt å lage en Zune-telefon når Microsoft og selskapets samarbeidspartnere er klare for det.

Zune er for øvrig basert på Windows Mobile, så det ville i så fall vært en forholdsvis smal sak for Microsoft å legge til mobilfunksjoner til en fremtidig utgave.

Du kan lese hele intervjuet på Reuters' nettsider, hvor Allard også snakker om spill til Zune, og Xbox.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen