Illustrasjonsbilde.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Shutterstock)

Xbox-krangel førte til vraket Harley

Stefar og sønn i heftig disputt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Spill er moro, men når det ikke går veien kan det også bringe frem et indre raseri som man sjeldent ellers ser hos personen. Tidligere har vi fortalt om en episode der Xbox-spilling førte til penis-biting, og en ung amerikaner som risikerte åtte år i fengsel etter en sarkastisk kommentar i en spilldiskusjon.

I spalten «nekt meg å spille mer, og jeg klikker!» skal vi over til den amerikanske delstaten Utah, der to Xbox-kontrollere, en motorsykkel av typen Harley Davidson og et forhold mellom en stefar- og sønn har blitt totalvraket etter en krangel om spilletid.

– Skru av Xbox-en

Det hele begynte med at stefaren, da han kom hjem fra arbeid, ba den 19 år gamle stesønnenen skru av Xbox-en han spilte på. Deretter gikk han som vanlig ut for å hente posten, men da han kom inn igjen oppdaget han at både TV og spillemaskin fortsatt var i full gang.

Hva gjør man som god stefar da? Jo, man tar saken i egne hender og drar ut strømmen.

Akkurat den avgjørelsen var ikke husets stesønn enig i, noe han uttrykte med et «sinnsykt» raseri, som det blir beskrevet i politirapporten. I de neste scenene blir to spillkontroller ødelagt samtidig som skjellsordene hagler, helt til stesønnen finner frem en kniv av passe stor størrelse.

Skader for over 150 000 kroner

Når stesønnen begynner å bli såpass truende, så finner stefaren ut at det er best å rømme over til nabohuset. Fra beste tilskuerplass blir han vitne til at stesønnen går løs på motorsykkelen hans – en 2009 Custom Harley Davidson FLF – med kniv.

Stesønnen skal ha sparket og slått helt til motorsykkelen tippet, men stoppet heller ikke der. Først når knivbladet knakk av festet, var sykkel-bankingen over.

Men igjen – det stopper heller ikke der.

For å avslutte det hele med best mulig stil, bestemmer stesønnen seg for å bruke sin Nissan Maxima som rambukk. Han setter seg i bilen, tar tilfart og slenger motorsykkelen opp i garasjeveggen. I etterkant har politiet funnet ut at Xbox-krangelen førte til skader for 25 000 dollar, eller omtrent 150 000 norske kroner.

Hadde ikke tatt pillene sine

Da politiet ankom åstedet var stesønnen forduftet, men de fikk snart tak i han. Gutten innrømte umiddelbart det han hadde gjort, men hadde imidlertid en forklaring på det hele. Den baserte seg på at han ikke hadde tatt de pillene han vanligvis tar for å motvirke angst og depresjon.

Han er nå siktet for to tilfeller av enklere vold, samt et tilfelle av grovere vold. I tillegg blir han også siktet for å ha forlatt åstedet etter ugjerningen. Straffen sies det ikke noe om enda, men vi regner med at det ikke blir noe mer Xbox-spilling på denne karen med det første.

Dataspill skal dog ikke være skadelig:
Spillvanene til norske ungdommer har blitt undersøkt
»

(Kilde: CNET)

 

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen